komende exposities

26 februari – 22 maart 2020 thematentoonstelling ‘water’ in ArtiBrak, Herenstraat 44 Voorburg. Opening zaterdag 29 februari om 15 uur.
20,21 en 22 maart 2020 Heemsteedse Kunstbeurs, Sportparklaan 16 Heemstede. 
23 april- 10 mei 2020 Lentesalon van Kadmium in Delft. Opening 26 april om 15 uur. St Agathaplein 4 in Delft (Prinsenkwartier)
15 juli – 9 augustus 2020 groepsexpositie in Ars Aemula Naturae Pieterskerkgracht 9a Leiden
– Herfstsalon KADMIUM (Prinsenkwartier Delft) en open atelierroute 

thema water

Water houdt mij al lang bezig. Telkens komt het waterthema bij mij terug, water als overstromer, als verslinder, maar ook als reiniger, als glad strijker, als spiegel van de hemel.
In het komende voorjaar doe ik daarom graag mee met de groepstentoonstelling in ArtiBrak dat over dit thema water gaat. De andere exposanten zijn: Winnifred Bastian, Fred Hemmes, Lucy de Kruijf, Verolique Jacobse.

De expositie duurt van 27 februari tot en met 22 maart 2020. De opening is zaterdag 29 feburari om 15 uur, Herenstraat 44 Voorburg.

 

modeltekeningen

Van 26 januari t/m 13 februari 2020 zijn in Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26 Rijswijk, meer dan 100 tekeningen te zien van 11 kunstenaars die al een vijftal jaren eenmaal per maand bijeenkomen in de galerie om model of elkaar te tekenen. De feestelijke opening was zondag 26 januari om 15 uur. Twee van de modellen, Alfian Adytia en Marco Kreiken,  verzorgden de muzikale omlijsting.

 

ArtiBrak Galerieprijs 2020

Tijdens de feestelijke opening van de ledententoonstelling januari 2020 van ArtiBrak in Voorburg-Leidschendam 0p 5 januari koos de jury dit werk tot winnaar.

Hier het juryrapport .

En hier het interview met mij op radio Midvliet naar aanleiding van de Galerieprijs 2020.

Zojuist verschenen

Het boek ‘Cicero leest Covey’ is per 1 november publiek geworden en is  behalve online vanaf 6 november ook te koop in de fysieke boekhandels. De auteur Harm Klifman koos mijn schilderij ‘Mare Nostrum’ uit voor de omslag. De omslag is vormgegeven door Bert Holtkamp. 

Workshops snelschetsen

 In november 2019 zijn op de vier zondagochtenden weer snelschetsworkshops gegeven in Galerie ArtiBrak. Het enthousiasme was groot:  alle vier de gelegenheden waren volledig volgeboekt. En de deelnemers komen alle graag terug in de maand februari van 2020. 

Meer informatie over de aard van deze workshops: zie tabblad Workshops Laatste expositie in 2019

Dit was de tentoonstelling van “Dicht op de Huid” in het Kerkje van Persingen (bij Nijmegen) in het laatste weekend van september en het eerste van oktober. Het was een prachtige locatie en er was veel geïnteresseerd publiek. Op de foto zie je op de consoles keramiek van Jolanda Verdegaal en aan de muur schilderijen van mij. De andere exposanten waren Marie-José Roosen en Daniella Daen.

 

 

Andere exposities in 2019

–  29 augustus tot 7 oktober Herfstsalon KADMIUM in Delft
–  Zaterdag 7 en zondag 8 september is de 24ste Delftse Atelierroute.
– 28 maart tot 28 april Lentesalon KADMIUM Delft, groepstentoonstelling leden KADMIUM
– 27 februari – 25 maart thema expositie ‘Dicht op de Huid’ in Galerie ArtiBrak, met Jolanda Verdegaal, Daniella Daen en Marie-José Roosen.
– 3 januari – 27 januari Ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak, Herenstaart 44 Voorburg