Skip to content

kinderportret in opdracht

Kinderen zijn een en al belofte.
Niets ligt nog helemaal vast.

Dit is waarom ik het zo leuk vind kinderen te tekenen. Het is telkens een boeiende uitdaging: welke mogelijkheden zie ik, welke eigenschappen en karaktertrekken neem ik nu al waar?

Werkwijze

Om zo veel mogelijk facetten van het kind dat ik ga tekenen te pakken te krijgen, fotografeer ik het gedurende ongeveer een uur terwijl het met van alles bezig is. Vervolgens kies ik een aantal foto’s uit die in mijn ogen representatief zijn voor de door mij waargenomen karaktertrekken.

Ik maak voorstudies van diverse houdingen en diverse standen van het hoofd. Met behulp van die voorstudies componeer ik een samengestelde tekening met 5 of 6 portretjes op een vel van 25×25 cm. 

Op deze pagina is een link naar voorbeelden van zulke composities te zien en daaronder is ook een link naar een aantal bijbehorende voorstudies, de schetsjes die ik vooraf gemaakt heb.

Ook volwassenen

Ook oudere kinderen en volwassenen teken ik graag in opdracht. Hier een voorbeeld van een compositietekening van iemand die ik als gast op zijn sloep van alle kanten kon fotograferen:

Kosten

Een compositietekening van één kind of volwassene in het formaat van 25×25 cm, uitgevoerd in potlood of conté, kost € 240,- (inclusief BTW) exclusief eventueel gemaakte reiskosten. Bij grotere formaten en/of meer personen in een compositie wordt de prijs bepaald in overleg.

Interesse?

Mail mij of bel mij.

Email: suuszweekhorst@gmail.com
Telefoon 06-38549871